
Το Σωματείο Εστίασης Θήβας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και καθοριστική πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, κα Φανή Παπαθωμά υποδέχτηκε στη Θήβα τον σύνδεσμο Τουριστικών γραφείων Μακεδονίας και Θράκης.
Οι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και να γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό της Βοιωτίας και στην συνέχεια να βιώσουν τον παλμό της πόλης και να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις σε γεύμα που παρέθεσε το Σωματείο Εστίασης, συνδυάζοντας έτσι ένα όμορφο ταξίδι στην πόλη μας με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική και πολιτιστική εμπειρία.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πόπη Ξυνοπούλου δήλωσε ότι στόχος είναι τα μέλη μας να γνωρίζουν τους προορισμούς και να τους βάζουν στα προγράμματα τους και ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο θρησκευτικός τουρισμός και η εστίαση σίγουρα θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στην πόλη της Θήβας.
Τέλος ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης, κ. Χαρατσής και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γκέλης προσφέρανε τοπικά προϊόντα στους τουριστικούς πράκτορες αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση της περιοχής μας.
Η γαστρονομία και ο τουρισμός αποτελούνε πυλώνες της ελληνικής οικονομίας κι έχουν άμεση αλληλεξάρτηση.
Οι δύο αυτοί κλάδοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι, ενισχύοντας ο καθένας με το δικό του τρόπο την τοπική οικονομία.
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εστίασης