Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Δημοφιλείς Προορισμοί
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΘΗΒΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΘΗΒΑ

Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, που κατοικείται ακόμη και σήμερα, είναι η Θήβα. Απέχει 92 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και είναι η μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Βοιωτίας.

Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Θήβας, ίχνη της οποίας είναι φανερά και προδίδουν τη βαθιά ιστορία της περιοχής. Η αρχαία πόλη ονομαζόταν Κάδμεια, που πήρε το όνομά της από τον Κάδμο, τον ιδρυτή της. Η πόλη κατοικήθηκε από τους νεολιθικούς χρόνους και το αρχαιότερο μνημείο είναι το μυκηναϊκό ανάκτορο Κάδμειο. Πολύ κοντά στην πόλη της Θήβας βρίσκεται και το Ιερό των Καβείρων, αφιερωμένο στους θεούς Κάβειρο και Παίδα.

Στο λόφο της Καδμείας βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, που παρουσιάζει την ιστορία της περιοχής με εκθέματα από την παλαιολιθική εποχή μέχρι τους μεταβυζαντινούς χρόνους. Κάθε χρόνο στα τέλη Δεκέμβρη στην πόλη διοργανώνεται ο Γύρος της Καδμείας, ο αγώνας γύρω από τις πύλες της Καδμείας.

Η Θήβα μένει πιστή στις τοπικές παραδόσεις της, ακολουθώντας το έθιμο του Βλάχικου Γάμου, τις τελευταίες μέρες της απόκριας και την Καθαρά Δευτέρα, με τη συμμετοχή ολόκληρης της πόλης. Πολύ δημοφιλή είναι και τα Πινδάρεια, που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι. Φιλοξενούν εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με καλλιτέχνες από όλη τη χώρα.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΔΑΥΛΕΙΑ
ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΑΡΑΧΩΒΑ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΘΙΣΒΗ
ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
ΑΝΤΙΚΥΡΑ
ΔΙΣΤΟΜΟ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας