Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Ιστορία / Πολιτισμός   Πολιτισμός
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 1954 και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Στεγάζεται στο κέντρο της πόλης και σήμερα διαθέτει περισσότερους από 100.000 τόμους, για κάθε κατηγορία ενδιαφέροντος. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα, καθώς και αναγνωστήριο. Στα πλαίσια της Βιβλιοθήκης λειτουργεί ομάδα ανάγνωσης και βιβλιοθεραπείας. Διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και ομιλίες, καθώς και ειδική καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας. Από το 1980 λειτουργεί δική της Κινητή Βιβλιοθήκη, δηλαδή ειδικό βιβλιοαυτοκίνητο. Η Κινητή Βιβλιοθήκη δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, ιδρύοντας μικρά δανειστικά κέντρα. Η Βιβλιοθήκη της Λιβαδειάς φιλοξενεί στους χώρους της εποχιακά παζάρια και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα σχολεία της πόλης.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Κάδμου 7 και Δαιδάλου
Τηλέφωνο: 22610 89970

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ


OMILOSFILONTHEATROU_F11561.jpgΟ Όμιλος Φίλων Θεάτρου ιδρύθηκε στην πόλη της Λιβαδειάς το 1995, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη του θεάτρου, να έρθουν σε επαφή μαζί της. Αρχικά στεγαζόταν στο υπόγειο του πνευματικού κέντρου, αλλά αργότερα διαμορφώθηκε ένας μικρός χώρος από τα ίδια τα μέλη του Ομίλου. Από τότε αξιοποιεί και ενισχύει με κάθε τρόπο τις δραστηριότητες που είναι σχετικές με το θέατρο και τις τέχνες, στην πόλη και στο νομό Βοιωτίας. Η μικρή αυτή σκηνή μέσα στην πόλη ενισχύει τη θεατρική δραστηριότητα και φιλοξενεί πολύ συχνά παραστάσεις γνωστών θεατρικών συγγραφέων. Επίσης, συμμετέχει κάθε χρόνο στις καθιερωμένες εκδηλώσεις των Τροφωνίων. Το Δημοτικό Θέατρο οργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και προβολές ταινιών, με σκοπό να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη θεατρική παιδεία των Βοιωτών.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 5, Λιβαδειά

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

CHOREFTIKOSLAOGRAFIKOSOMILOSLIVADEIAS_F11603.jpgΟ Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 2006, με στόχο τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και χορών. Για πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της Λιβαδειάς έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χορευτική παράδοση, μέσα από τα πανηγύρια και τα έθιμα που τηρούσαν. Έτσι, ο Όμιλος ανταπεξέρχεται σε αυτό το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, έχοντας μάλιστα πολλά ενεργά μέλη. Διαθέτει πέντε τμήματα χορού για ενήλικες, ένα τμήμα για παιδιά δημοτικού και ένα τμήμα για παιδιά γυμνασίου. Ο Όμιλος συμμετέχει σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις του νομού Βοιωτίας, αλλά και σε άλλες περιοχές. Πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή των μελών του συλλόγου στα τοπικά γλέντια και τα πανηγύρια, που με βάση τα έθιμα διοργανώνονται τακτικά στην περιοχή.

 
 
Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Μηδείας και Ισμήνης 39

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

FOTOGRAFIKILESCHILIVADEIAS_F11580.jpgΗ Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 2005 και ήταν η πρώτη φωτογραφική λέσχη στη βοιωτική πρωτεύουσα. Σκοπός της λέσχης είναι να διαδώσει την τέχνη της φωτογραφίας, απευθυνόμενοι σε ερασιτέχνες φωτογράφους. Επίσης, η Λέσχη αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού αρχείου με θέμα την περιοχή της Λιβαδειάς. Η Λέσχη αριθμεί περισσότερα από 60 μέλη. Στα πλαίσια της λέσχης, πραγματοποιούνται μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια φωτογραφίας, σχετικές προβολές και οργανωμένες φωτογραφικές εξορμήσεις. Η Λέσχη επιδιώκει να δημιουργήσει μία βιβλιοθήκη, με περιεχόμενο σχετικό με τη φωτογραφία και με λευκώματα φωτογραφιών. Επίσης, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς επικοινωνεί και συνεργάζεται με άλλες φωτογραφικές λέσχες ή ερασιτεχνικές ομάδες. Πολύ συχνά πραγματοποιεί εκθέσεις των μελών της, αναδεικνύοντας το σημαντικό της έργο στο χώρο της τέχνης.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ

APOTHIKITECHNISSTODILESI_F11541.jpgΣτην παραθαλάσσια κωμόπολη του Δηλεσίου, μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, ο ζωγράφος και γλύπτης, Αλέξανδρος Λιάπης, αποφάσισε να εγκαταστήσει το εργαστήριό του. Σε απόσταση λίγων μέτρων από την οικία του καλλιτέχνη, βρίσκεται το μοντέρνο κτίσμα, που διαμορφώθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό. Μέσα στην αποθήκη τέχνης, ο Αλέξανδρος Λιάπης εκθέτει τα έργα του. Στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται γλυπτά έργα του, που δημιουργούν μία υπαίθρια γλυπτοθήκη. Το ίδιο το κτίριο της αποθήκης είναι ένα έργο τέχνης, της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, ανάμεσα στα δέντρα, εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο και αξιοποιεί πλήρως τη θέση του ήλιου, για όσο το δυνατόν καλύτερο φυσικό φωτισμό. Το αρχιτεκτονικό έργο έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας