Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Η Βοιωτία   Γενικά για το Νομό Βοιωτίας
ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΡΟΛΟΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ
 
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, ο νομός Βοιωτίας ανήκει στις περιοχές με τη μακροβιότερη ιστορία σε όλη τη χώρα. Συνδυάζει την ομορφιά του ορεινού τοπίου και των παραθαλάσσιων χωριών και παρέχει ποικιλία επιλογών για ψυχαγωγία όλες τις εποχές του χρόνου.

Η βοιωτική πρωτεύουσα, η Λιβαδειά, χτισμένη στο δυτικό τμήμα του νομού, στους πρόποδες του βουνού Ελικώνα, διαρρέεται από τον ποταμό Έρκυνα. Μέσα στο καταπράσινο τοπίο, η Λιβαδεία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή της Επανάστασης. Γραφική και πιστή στης παραδόσεις, σήμερα η Λιβαδειά είναι ιδανικοί για περιπάτους.

Η περιοχή κατοικείται από την προϊστορική εποχή, όπως αποτυπώνεται στα έργα του Παυσανία και το Θουκυδίδη. Στενά συνδεδεμένη με τη μυθολογία, η πλούσια ιστορία της Βοιωτίας αποτυπώνεται στα μνημεία και τα μουσεία που υπάρχουν σε κάθε περιοχή του νομού. Αρχαιολογικοί χώροι και κάστρα, ιδανικοί για ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, αλλά και μνημεία από την πιο πρόσφατη ιστορία δίνουν έναν ιδιαίτερο πολιτισμικό χαρακτήρα στην περιοχή.

Η Βοιωτία παρουσιάζει έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Κάθε χρόνο διοργανώνονται πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από κάθε μεριά της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τις τέχνες φαίνεται και από την ποικιλία ομάδων και φορέων πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οι Βοιωτοί μένουν πιστοί στις τοπικές παραδόσεις, αναβιώνοντας τα έθιμα της περιοχής κάθε χρόνο. Το παραδοσιακό Λιβαδείτικο Πάσχα, τα έθιμα των αποκριών και τα πανηγύρια των χωριών είναι για τους Βοιωτούς αφορμές για να έρθουν πιο κοντά με το παρελθόν τους.  

Πολλές δυνατότητες για αθλητικές δραστηριότητες δίνει η Βοιωτία, μέσα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις κάθε είδους. Η ετήσια διοργάνωση του Γύρου της Καδμείας επίσης, συγκεντρώνει τους φίλους του αθλητισμού που συμμετέχουν παρά τις δυσκολίες του δεκεμβριάτικου καιρού.

Για τους λάτρεις της φύσης, η Βοιωτία έχει πολλούς προορισμούς, ανάμεσά τους η Αράχωβα, ο πιο γνωστός χειμερινός προορισμός όλης της χώρας. Στο βουνό του Παρνασσού υπάρχουν πολλά ορειβατικά καταφύγια και χιονοδρομικές δραστηριότητες. Για όσους προτιμούν εκδρομές κοντά στη θάλασσα, οι ακτές του Κορινθιακού και του Ευβοϊκού, συνδυάζουν τη φυσική τους ομορφιά με τα αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται κοντά τους. Το τοπίο είναι μοναδικό!

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Δημοφιλείς Προορισμοί
Μνημεία
Μουσεία
Αρχαιολογικοί Χώροι
Εκκλησίες / Ιερές Μονές
  Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις
Αθλητισμός
Πολιτιστικά Δρώμενα
  Επιμελητήριο Βοιωτίας