Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Κυριακή, 25-02-2024 I  

 
ΚΕΛΑΡΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΕ

Η Επιχείρηση

 N_YsoRYW9Muqg-Xq3zF7MrBVyA-TFInRxLOuPayasow_F15616.jpg

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

 

Το οινοποιείο βρίσκεται στο 15ο χλμ της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς-Αράχωβας.Άρχισε να λειτουργεί το 2005 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, σύγχρονους χώρους παραγωγής και οινοποίησης.Πρόκειται για ένα μικρό οινοποιείο, οικογενειακής μορφής που έχει τη δυνατότητα να οινοποιήσει 150 τόνους ετησίως με ελεγχόμενη ζύμωση.

Η μικρή δυναμικότητα με σύγχρονες εγκαταστάσεις προσφέρουν τη δυνατότητα παραγωγής Επιλεγμένου Οίνου απο Ευγενείς Ποικιλίες σταφυλιών.Οι απαλές πιέσεις του πνευματικού πιεστηρίου, η άμεση απολάσπωση με την βοήθεια ψύξης, η ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης, η σωστή φύλαξη σε σταθερές θερμοκρασίες διασφαλίζουν ένα τελικό προιόν ανωτέρας ποιότητας.Εντός του Οινοποιείου διαμορφώθηκαν χώροι οινοποίησης εμφιάλωσης,αποθήκευσης προιόντων και ένα άριστα εξοπλισμένο εργαστήριο αναλύσεων.

Οι συνεχιζόμενες επενδύσεις και ο εκσυγχρονισμός του Οινοποιείου έχουν δρόμο μακρύ.Ήδη κατασκευάζεται το υπόγειο κλιματιζόμενο κελάρι:Ένας χώρος 200 τ.μ. με υπόγειες κάβες Βαρελιών και φιαλών για να ολοκληρωθεί, να ωριμάσει και να παλιώσει το κρασί κάτω από τις ιδανικότερς συνθήκες παλαίωσης σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια.Ταυτόχρονα,ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός και αρχίζει η κατασκευή του εκθετηρίου και του χώρου διάθεσης των προιόντων.Πρόκειται για μια αίθουσα 300 τ.μ. που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στους χώρους του Οινοποιείου,να ενημερωθούν για την διαδικασία παραγωγής και οινοποίησης και να απολαύσουν τα κρασιά μας.

Το ΛΕΥΚΟ με το ανοιχτό χρυσοκίτρινο λαμπερό χρώμα είναι ένα λευκό κρασί με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα,μεστή και πληθωρική γεύση,ευχάριστη επίγευση.Η ποικιλιακή σύνθεση δημιουργείται απο το κλασικό Σαββατιανό 30%, το προικισμένο Ασύρτικο 15%,το Ροδίτη 30% και το Trebbiano 25%.parnas_F15669.jpg

Το ΡΟΖΕ με το τριανταφυλλί χρώμα του,τα πρωτότυπα και έντονα αρώματα,δημιουργείται απο τις ποικιλίες Caberbet Savignon,Merlot και Syrah,σε αναλογία 20%,40% και 40% αντίστοιχα που παραμένουν για λίγες ώρες στον οινοποιητή και δίνουν την αίσθηση του ευαίσθητου αλλά και του πολύ δυναμικού κρασιού.

Το ΕΡΥΘΡΟ κρασί προέρχεται απο την ποικιλία Αγιωργίτικο,ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και μας προσφέρει ένα ιδιαίτερα μαλακό κρασί στο οποίο κυριαρχόυν τα αρώματα των λουλουδιών της ελληνικής ορεινής φύσης.


Εκτυπώσιμη μορφή