Portal Επιμελητηρίου | Αρχική σελίδα Forum |  Αναζήτηση Συγγραφέας
Αυτό το Θέμα έχει αναγνωσθεί 3359 φορές και έχει 6 Απαντήσεις

Epimelitirio

27/05/2016 14:05
Ψήφιση του Πολυνομοσχέδιου, με τίτλο "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων & Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων κ.α. διατάξεις και επιπτώσεις του στην πραγματική οικονομία.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, με τίτλο "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων & Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων κ.α. διατάξεις" περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους Θεσμούς.

Τα μέτρα αυτά κυρίως φορολογικού χαρακτήρα , όπως επίσης διατάξεις, που αφορούν στη πώληση και ρύθμιση των "κόκκινων" αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και στην πρόβλεψη θέσπισης και λειτουργίας του Αυτόματου Μηχανισμού Δημοσιονομικής Προσαρμογής («αυτόματος κόφτης») εντείνουν τον φόβο, μήπως άμεσοι και έμμεσοι φόροι "καταπιούν" την αδύναμη ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ακυρώσουν τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης.
Μάλιστα, όπως σημειώνει το ερευνητικό ινστιτούτο (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, ο κλάδος του Εμπορίου αναμένεται να δεχθεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα ενώ σε κάθε περίπτωση, η επιλεχθείσα πρακτική της αδιάκριτης και οριζόντιας επιβάρυνσης εκτιμάται πως θα δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς όχι μόνο θα οξυνθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής αλλά ταυτόχρονα θα οδηγηθούν σε μαρασμό χιλιάδες επιχειρήσεις.

Προκειμένου το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας, να διαμορφώσει τις θέσεις του, θα σας παρακαλούσαμε, όπως σχολιάσετε την επιβολή των νέων μέτρων αλλά και να προτείνετε τρόπους αντίδρασης με στόχο την έξοδο της εθνικής οικονομίας από την δημοσιονομική κρίση και την ανάταξη της.Παναγιώτης Αγνιάδης

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδαςsoulis

08/06/2016 15:06
ΨΗΦΙΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ = ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... Άντε πάλι τα ίδια... Οι φωστήρες και οι σωτήρες θα φέρουν την ανάπτυξη με επιβολή νέων φόρων και που... στον μικρομεσαίο επιχειρηματία που στενάζει, στον μισθωτό και στον συνταξιούχο!!! Κομπογιαννίτικη η συνταγή παιδιά... Δεν τράβηξε... Δεν θα τραβήξει... Ας μας πουν τελικά ποιον εξυπηρετούν, ή μάλλον καλύτερα ας αναλογιστούμε εμείς ποιοι τελικά μας κυβερνούν!!!
georgia

07/06/2016 10:06
ΦΟΡΟΙ
ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ
pavhoo

07/06/2016 10:06
ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ
Οι νέοι φόροι επιτείνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης βυθίζοντας τους επιχειρηματίες στην απελπισία
mariav

07/06/2016 10:06
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε όλοι οι Έλληνες να επιβιώσουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες και με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Τα νέα αυτά μέτρα θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο ενός μεγάλου μέρους (αν όχι του μεγαλύτερου) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
foun

06/06/2016 11:06
καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Νομίζω ότι τελικός στόχος είναι η καταστροφή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τα μέτρα αυτά είναι η χαριστική βολή ....
ΑπαντήσειςΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ: