αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.viotiachamber.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΟΔΗΓΟΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ   /   ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
10/07/2013
ΠΗΓΗ: ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα | ΕΒΕΑ

Choristitlo_F21080_F31890.pngΚάθε επιχειρηματίας που επιδιώκει την ανάπτυξη της επιχείρησής του, είναι αναγκαίο ή σκόπιμο να απευθυνθεί και σε αγορές εκτός της χώρας του, για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγει, να αξιοποιήσει διάφορες οικονομικές ενισχύσεις και άλλης μορφής διευκολύνσεις που χορηγούνται από εκτός συνόρων οργανισμούς, ή από άλλες χώρες,να ανταλλάξει εμπειρίες και γνώσεις, και να διευρύνει τον επαγγελματικό του ορίζοντα. Αυτό ισχύει και για εσάς που έχετε μια πολύ μικρή, μικρή, ή μεσαία επιχείρηση, και θέλετε να «πάτε μπροστά».

Ο ανταγωνισμός της εξωστρέφειας

Το γενικό περιβάλλον για τις δραστηριότητές της επιχείρησης σας, σήμερα, χαρακτηρίζεται από μια λέξη και έννοια: Διεθνοποίηση. Ο συνδυασμός παρουσίας στην ελληνική αγορά με παράλληλη δράση στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο είναι, βέβαια, το καλύτερο.
Ένας άλλος λόγος που επιβάλλει την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης, είναι η ανάγκη απάντησης στην κρίση, όπως αυτή βιώνεται στην Ελλάδα, και η οποία (μεταξύ πολλών άλλων συνεπειών) έφερε μείωση και στον αριθμό των ΜΜΕ. Προϋπόθεση, βέβαια, για μία τέτοια δράση είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Η Ελλάδα είναι από το 1981 πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αγορά της αποτελεί μέρος της ενιαίας αγοράς των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. και των τριών χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), οι οποίες μετέχουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).
Οι επιχειρηματίες από τις χώρες αυτές έρχονται και διεκδικούν μερίδια της ελληνικής αγοράς με τα ίδια δικαιώματα που έχετε κι εσείς. Εφαρμόζουν πολιτική εξωστρέφειας στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και σας ανταγωνίζονται.
Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνετε κι εσείς, βγαίνοντας στη μεγάλη αγορά της Ε.Ε. και του ΕΟΧ, του μισού δισεκατομμυρίου καταναλωτών, και, εφαρμόζοντας ανάλογη πολιτική εξω-στρέφειας, να διεκδικήσετε μερίδια από τις αγορές των προϊόντων ή των υπηρεσιών που σαςενδιαφέρουν.
Πρόκειται, θα λέγαμε, για μιας νέας μορφής θεμιτό ανταγωνισμό, τον ανταγωνισμό της εξωστρέφειας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή