αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

''Ανάγκη προστασίας των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Βοιωτία''
05/10/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: «Ανάγκη προστασίας των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Βοιωτία».



Το Επιμελητήριο Βοιωτίας πραγματοποίησε παρέμβαση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και στον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, κ. Νίκολαο Τρικαλίτη, με αίτημα, την προστασία των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Βοιωτία.
Η σχετική επιστολή είχε ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της βοιωτικής επιχειρηματικής  κοινότητας επιθυμεί να σας γνωρίσει ένα σημαντικό πρόβλημα, που ταλανίζει την τοπική επιχειρηματικότητα και να σας παρακαλέσει για την παρέμβαση σας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην ραγδαία αύξηση των κλοπών και καταστροφών, σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων, που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην περιοχή μας.

Πολλές φωτοβαλταϊκές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σοβαρές φθορές από την συστηματική διάπραξη κλοπών, που έχουν σαν στόχο την αφαίρεση  ηλεκτρολογικού υλικού και ειδικά, καλωδίων χαλκού, χάλκινων ταινιών, καθώς και λοιπού εξοπλισμού, σχετικού με τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί σοβαρή τροχοπέδη στην ανάπτυξη του επιχειρείν και εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που είναι πλέον μια αναγκαιότητα για τη χώρα μας

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, η επιχειρηματική κοινότητα επενδύει σημαντικά κεφάλαια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, στοχεύοντας σε σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία, τον καταναλωτή, τις αγορές ενέργειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε, ότι η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να παρέμβει άμεσα και να εξασφαλίσει τους απαραίτητους όρους για την ασφαλή και απρόσκοπτη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επειδή η κατάσταση είναι επείγουσα και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, απαιτείται η άμεση υλοποίηση ενισχυμένων πολιτικών αστυνόμευσης. Είναι απαραίτητο ένα συνολικό σχέδιο αστυνόμευσης, που θα εκτείνεται από την φύλαξη και την αποτροπή των κλοπών, μέχρι την διάλυση των κυκλωμάτων, που ευθύνονται για την αποδοχή και διάθεση των προϊόντων αυτών των εγκληματικών ενεργειών.

Οφείλουμε επίσης να σημειώσουμε, ότι η αστυνομική δύναμη της Βοιωτίας πράττει φιλότιμα το καθήκον της, υπερβάλει εαυτόν και είναι άξια συγχαρητηρίων, όμως δεν επαρκεί αριθμητικά και υπάρχει επείγουσα ανάγκη αύξησης της δύναμης της.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας σας ευχαριστεί εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας και είναι στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Παναγιώτης Αγνιάδης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας