αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
14/11/2012
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αποτελεί την υποχρεωτική, αυτοτελή και ανεξάρτητη ένωση όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εμπορική δραστηριότητα στο Νομό Βοιωτίας. 

Σκοπός του είναι η προστασία της ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομικής πρωτοβουλίας πάντοτε μέσα στα πλαίσια των γενικών συμφερόντων του κράτους αλλά και της εθνικής οικονομίας. 

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας  διαρθρώνεται σε τέσσερα τμήματα: Εμπορίου, Μεταποίησης, Υπηρεσιών και Τουρισμού. Είναι υποχρεωτικά μέλη του, σύμφωνα με το Ν. 2081/92, (όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3419/05) το σύνολο των επιχειρήσεων του Νομού Βοιωτίας.

Διοικείται από αιρετή διοίκηση 21 μελών. Μετέχει στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών, στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, στην Ένωση Βαλκανικών Επιμελητηρίων, στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών και στα EUROCHAMBRES.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας ιδρύθηκε την 30η Μαΐου 1952, με Βασιλικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αριθμ. 156/6 Ιουνίου 1952.

Από τότε, οι δράσεις του, για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και οι παρεμβάσεις του στην Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, για την υποστήριξη τοπικών θεμάτων είναι συνεχείς και αδιάλειπτες.

Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε το Ιδρυτικό Διάταγμα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας